При съвместно разследване на българските и турските власти са задържани 11 души

Група, извършваща така наречените романтични измами, разкриха в Разград. При съвместно разследване на българските и турските власти са задържани 11 души - трима от Разградско, а останалите - в южната ни съседка.

При схемата жени от България се свързват с турски граждани през социалните мрежи и стига се до обещания за съвместно съжителство или брак, обясни Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград.

Нова схема: Примамват българи с мними оферти за работа чрез SMS

Новото при тази схема е, че поисканите пари не се предават през системите за бързи плащания, а на банкови сметки. Те са разкрити на имената на наши съграждани – „финансови мулета”. Организаторите ги водят до Турция, за да си вземат банковите карти, след което им ги прибират у нас. В тези сметки измамените мъже от Турция превеждат парите.

Задържаните у нас са от село Ясеновец. Това са две жени на 36 и 38 години и мъж на 21. На тях ще им бъдат повдигнати обвинения за пране на пари.

При претърсванията вчера на адреси и автомобили от полицията в Разград са открили около 30 000 лева в различни валути, злато и огромен брой стоки за бита.  

Още за схемата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase