Мъжът беше съден задочно

Апелативният съд в Пловдив потвърди условната присъда на турски шофьор, участвал в катастрофата, при която загинаха певецът Николай Николов - Нико и китаристът Петър Дюлгерски. Турският гражданин беше съден задочно, тъй като властите в родината му отказаха да го призоват по делото в България. Той напусна страната ни миналата година, след като съдът в Стара Загора промени мярката му и го пусна на свобода.

Все още издирват турски шофьор, убил в катастрофа двама български музиканти

Съдът в Пловдив потвърди тригодишната условна присъда, с пет годишен изпитателен срок. М. К. беше признат за виновен за това, че по непредпазливост е причинил смъртта на двамата музиканти при катастрофа в прохода „Хаинбоаз“. 

Инцидентът стана в края на юни 2018 г. Николов и Дюлгерски пътували заедно за участие към град Русе. Времето било дъждовно и, когато навлезли в „Хаинбоаз“, се движели със 77 км/ч при разрешена скорост от 40 км/ч. Пътната настилка била мокра, имало ограничена видимост и поредица от опасни завои. На един от тях Дюлгерски загубил контрол над колата и навлязъл в насрещното платно. Там се ударил в насрещно движещия се автовоз. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.