Според него те не са изразили несъгласие със споразумението на преговорите

Ние спираме ефективните протестни действия, но оставаме в протестна готовност до изпълнението на договореностите в споразумението. То още не е подписано, очаква се това да се случи в понеделник. Надявам се, че няма да има изненади. По отношение на колегите, които продължават да протестират, аз лично съм изненадан. Това заяви председателят на Тракийския съюз на зърнопроизводителите Радослав Христов в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по  NOVA NEWS.

„След като те вчера бяха при премиера и техният представител не изрази никакво противоречие там, защо го чуваме днес от улицата? Не го чухме там като мотивация и аргументи”, каза той.

Фермери блокираха граничния пункт „Илинден” (ВИДЕО)

Той обясни още, че премиерът попита всички представители от сектори дали има нужда се добави нещо към споразумението. „Не чух никакви коментари в рамките на тези 1 час и 30 минути, в които бяхме там”, поясни председателят.

„Когато имаш няколко искания, които бяха групирани в три точки – зелената сделка, законодателните промени и финансовите искания, трябва да намериш баланс кое е най-важно. Не само аз лично, но и много от колегите поставяме на преден план зелената сделка и законодателните промени, отколкото парите”, категорично заяви Христов.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase