Коментар на Андрей Райчев, Евелина Славкова, Харалан Александров и проф. Светослав Малинов

Ще се разберат ли партньорите във властта или спорът за поста на външния министър ще взриви мира в управлението? Темата в студиото на „Здравей, България” коментираха социолозите Андрей Райчев и Евелина Славкова, социалният антрополог Харалан Александров и политологът и бивш евродепутат проф. Светослав Малинов.

“Не виждам реална заплаха от нови избори. В структурата на това правителство се видя неговата структура и всички рискове - те просто се разгръщат във времето, без да се реализират докрай. Не вярвам, която и да е от двете партии в момента, да смята, че е изгодно за нея да се отиде на избори 2 в 1”, заяви проф. Малинов.

Радев за ротацията: Ще проведа консултации и ще връча мандат на първата политическа сила

„Извън съмнение Мария Габриел е квалифицирана да изпълнява тази роля, но може би ще ѝ дойде в повече. Има административна логика двете длъжности да бъдат разделени. Но от друга страна знам, че тя е работохолик. Способна е да работи по 16 часа на ден и да поема голямо натоварване. Що се отнася до заплахите за избори – това по същество си е чиста семейна динамика. Жената тропа с крак и казва какво иска. Ще повикат, ще се подърпат и накрая ще се харесат и ще се съберат. Че ще има страст във връзката е очевидно”, подчерта Харалан Александров .

„Според мен вероятността да се отиде на предсрочни избори е малка. Съвсем естествено е тази ротация да мине през призмата на извиването на ръце. Не мисля, че някой е очаквал нещо по-различно”, посочи Евелина Славкова.

„Напрежението е много високо. Толкова, че две малки партии се разцепиха. И това не се случи в центъра, а в периферията – в Столичния общински съвет. Изборът на един нищо и никакъв председател на СОС разцепи цели две партии – „Възраждане” и БСП. Представете си какво е напрежението в ГЕРБ и ПП-ДБ”, коментира Андрей Райчев.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase