Инцидентът станал на оживено място в Бургас

Дончо Златев от Бургас сигнализира в пост във Facebook за липса на гражданска отговорност при задържането на мъж, извършвал непристойни действия  пред непълнолетни момичета. Инцидентът е от неделя привечер, на централната пешеходна улица в морския град, по която бащата се разхождал с двете си деца. След като забелязал непристойното поведение на мъжа го задържал, опитал да звънне на тел 112, но батерията на телефона му паднала. Не успял да се свърже с полицията, защото никой от преминаващите не разрешил да ползва телефона му.

Граждански арест в София: Мъже задържаха непознат, докато краде части от кола (ВИДЕО)

„В един момент бях не толкова възмутен от действията на мъжа, колкото от бездействието на хората, които преминаваха. Това се случи в може би най-оживеното време в неделя следобед, когато центърът беше пълен с хора. Изненадата ми беше в това, че след като задържах мъжа – никой не се отзова, за да извика полиция и да дойде патрул”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Дончо Златев.

„След като се самосезирахме по поста в социалните мрежи, сформирахме екип по установяване на лицето. Мъжът беше разпознат, след  като прегледахме видеозаписи от района. Той е задържан и в последствие беше извикана майка му, която е и негов настойник. Оказа се, че мъжът е с психични проблеми. Той е отведен в ЦЗП в Бургас за лечение”, подчерта Ивайло Инджов от Първо РУ в Бургас.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase