"Пешки е редил само държавният глава досега в продължение на две години", коментира той критиките на президента

"Ще бъде огромна грешка, ако ротацията не се случи. Трябва да има правителство. Аз съм оптимист. Държавата е стабилна в момента". Това коментира пред журналисти в парламента председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски.

На въпрос дали трябва земеделският министър да подаде оставка на фона на протестите, Пеевски настоя, че първо премиерът Денков и вицепремиерът Габриел следва да представят оценките си за министрите и тогава да се види кой ще бъде подкрепен.

За критиките на президента Румен Радев, че министрите са само "пешки", Пеевски подчерта, че "пешки е редил само държавният глава досега в продължение на две години". И допълни, че в момента с юристи се дискутира президентското вето върху промените в Наказателно-процесуалния кодекс. Пеевски посочи, че очаква на днешното заседание на Правната комисия да бъдат преодолени някои от точките, а други - не. "Нека изчистим текстовете, ако има нещо разумно – ще го чуем", добави Пеевски.

Борисов: Ако Денков и Габриел не се разберат, няма ротация

На въпрос, свързан със законопроект, предложен от ПП-ДБ във връзка с изменения в Закона за електронните съобщения и възможността да бъдат блокирани интернет адреси, Пеевски каза, че трябва много внимателно да се борави с подобни предложения. 

Пеевски говори и за изслушването във Висшия съдебен съвет и данните за заплахи към висши магистрати, като посочи, че има създадена парламентарна комисия и се надява цялата истина да излезе наяве.

"Колеги, дайте да не истеризираме. Няма нищо общо с това, което се тиражираше по медиите", призова той по повод пристигането на самолета с бежанци у нас вчера. В началото на пленарното заседание с декларации по темата излязоха от парламентарните групи на "Има такъв народ" и "БСП за България".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Десислава Антова, БТА