Това станало след скандал между ученици

Мъж влезе с малка брадва в сградата на училище в София. Случката е от СУ „Ген. Владимир Стойчев“. До напрежението се стигнало след спор между момче и момиче, което било ударено в областта на окото. Именно то се обадило на близките си. Двама от тях отишли веднага, за да се саморазправят с момчето, като единият носел брадвата. Те са задържани. 

Персоналът на училището е реагирал изключително адекватно и своевременно заместващата директора е отнела брадвата, уточняват от Министерството на младежта и спорта. Незабавно са сигнализирани органите на реда, които са взели мерки.

Задържаха служител на Министерството на земеделието, заплашил жена с пистолет

Двете деца се спречкали в коридора на училището около 8:30 часа. Момичето се обадило на дядо си, който отишъл и влязъл при директорката. След това на място пристигнал и бащата, влизайки в сградата без разрешение, посочи Светла Георгиева от Спортното министерство. То е принципал на учебното заведение. Ситуацията ескалирала, когато в кабинета на директора влязло и момчето. След това дядото извадил скритата в якето си малка брадва и започнал да я размахва.

Двамата задържани са на 35 и 57 години, а от МВР все още не казват дали са имали предишни подобни провинения. Срещу тях е образувано така нареченото бързо производство, което означава, че всички доказателства за извършено престъпление са вече налице.

По казуса са ангажирани всички отговорни институции, чиито екипи предприемат необходимите мерки. С учениците и с учителите ще работят психолози. Момчето било проблемно. Агресия проявявало и към свои съученици, и към учители. Било е наказвано нееднократно. Очаква се то да бъде преместено в друго училище. Наказания за момичето не се предвиждат.

На място в училището още преди обяд са пристигнали заместник-министрите на младежта и спорта - проф. Даниела Дашева и Иво Кацаров, председателят и главният секретар на Държавната агенция за закрила на детето – Теодора Иванова и Камелия Николова.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase