Всички ресурсни министерства са техни, а корупция има там, където има ресурси, заяви лидерът на ГЕРБ

„Всеки ден разбирам от ПП-ДБ, че трябва да мълчим. В изказванията им виждам откровени неистини. Опити да си създават ребрандиране на имиджа, който имаха”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на Николай Денков. По-рано днес премиерът каза, че когато се е съставял този кабинет, са обсъждани възможните лица за МС. Част от хората, които са министри и зам.-министри сега, са предложени от Габриел и ГЕРБ, каза Денков. По думите му не отговаря на истината твърдението, че ГЕРБ има само Мария Габриел в правителството. „Не е важно дали котката е черна или бяла, а дали може да лови мишки. След ротацията ГЕРБ ще има същия брой министри”, каза Денков.

Денков: Ротацията ще е най-лесна, ако стана външен министър

„Литнахте” по студиата да обяснявате колко сте готини, а едва ли не ГЕРБ ви пречи. Няма такова нещо”, заяви Борисов. 

Кирил Петков за ротацията: Имаме абсолютно доверие на акад. Денков

„ГЕРБ отговаря за Външно министерство. Ако има корупция там, носим отговорност. Всички ресурсни министерства са ваши и последните 3 години са били ваши. А корупция има там, където са ресурсите. ГЕРБ няма нищо там”, заяви Борисов.

„Какво сме съгласували? Те предлагаха имена и ние се съгласявахме с тях. Те си назначаваха зам.-министри. На вътрешните работи имахме един зам.-министър и го уволниха”, заяви Борисов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase