Разказва „Дойче Веле”

Дзян Бомин връща блясъка на старите и скъсани играчки. И приема работата си с голяма отговорност. Той докладва чрез видеоразговор или снимка собственика на всяка поверена му играчка за всяка процедура.

Дзян е работил като електротехник. Когато се пенсионирал преди 16 години, той превърнал хола си в работилница. Първият му клиент е синът му.

„След като поправих неговата плюшена играчка, той разпространи телефонния ми номер сред приятелите си”, разказва Дзян Бомин. Така все повече хора започват да се свързват с него.

Той осъзнава колко много означават тези играчки за техните собственици. Дзян живее в сърцето на Шанхай. Клиентите му идват от цял Китай. Той пази всичките си благодарствени писма. Поправил е около 1200 играчки за последните 16 години.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Истории от света” на „Дойче веле”, което се излъчва всяка неделя от 21:30 ч. и сряда от 22:30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле” и в ефира на „Събуди се” по NOVA всеки уикенд.