Предстои разговорът защо това е проблем за другата страна, каза Денков

Предстоящата ротация на кабинета у нас е предизвикала интереса на партньорите ни по време на Мюнхенската конференция. Това обяви премиерът Николай Денков пред журналисти.

„Всички казаха, че очакват този процес да е успешен, за да продължим да правим това, което правим досега. Няма какво ново да добавя. Ротацията има смисъл, ако изпълняваме управленската си програма. Нещо ново по тази тема не мога да кажа”, каза Денков.

Той подчерта, че споразуменията трябва да се спазват и той ще подаде оставката на правителството на 6 март. След това ще продължава да си изпълнява задълженията, докато се вземе следващо решение.

Попитан дали е готов за вариант, при който оставката на правителството не бъде приета в пленарна зала. „Правителството продължава да работи в оставка”, повтори Денков.   

Бойко Борисов: Денков да забрави егото си

Въпрос без отговор все още е кои министри ще бъдат сменени. Не е ясно и кой ще оглави външното ни министерство. Денков посочи, че трябва да се намери решение, приемливо и за двете страни.

„Трябва да има контакт с външните партньори. Този контакт и ротацията могат да станат най-лесно, ако просто си сменим местата с г-жа Габриел”, каза Денков. „Предстои разговорът защо това е проблем за другата страна, допълни той.

Денков коментира, че по време на конференцията по сигурността в Мюнхен е станало ясно, че Европа е единна и трябва бързо да изгради своя отбранителен капацитет. Освен това е станало ясно, че има силна подкрепа на САЩ за Украйна.

„Нашата политика е постоянно да анализираме заявките на украинската страна и да видим с какво може да помогнем, продължаваме да работим по този въпрос”, заяви военният министър Тодор Тагарев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase