Майка му и адвокатът му не успяха да видят трупа му

Съюзниците на Алексей Навални обвиниха Кремъл, че "прикрива следите". Два дни след смъртта на лидера на опозицията в затвора продължава да има неяснота относно местонахождението на тялото му и какво може да разкрие то за начина, по който е починал.

Майката на Навални, Людмила, и адвокатът му пътуваха през уикенда до наказателната колония IK-3 "Полярен вълк" в арктическия север на Русия. Там Навални беше държан от миналата година, за да открият тялото му, но получиха противоречива информация от различни институции за местонахождението му и си тръгнаха, без да открият или видят останките му.

Властите в Русия арестуваха стотици хора, отдали почит на Навални

Вдовицата на Навални, Юлия, ще се обърне към 27-те външни министри на блока на 19 февруари. В неделя тя публикува в Инстаграм "Обичам те", заедно със снимка на нея и съпруга ѝ. Западните лидери заявиха, че смятат Кремъл за отговорен за смъртта на мъжа ѝ.

На Людмила, която за разлика от децата на Юлия и Навалная остава в Русия, първоначално е било казано, че тялото на сина ѝ е било откарано в Салехард, град в близост до затворническия комплекс. Когато обаче пристига в моргата в събота, тя е затворена. "Въртят ни в кръг и прикриват следите си", заяви говорителката на Навални Кира Ярмиш.

След смъртта на Навални: Според експертите съдбата му е била предопределена

Иван Жданов, който ръководи Фондацията за борба с корупцията на Навални, заяви, че на адвоката и майка му също е било казано, че причината за смъртта му е "синдром на внезапната смърт". Това е термин за редица сърдечни състояния, които причиняват внезапно спиране на сърцето.

ВСИЧКО ЗА СМЪРТТА НА НАВАЛНИ ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС