Депутатът от ГЕРБ-СДС критикува управлението на ПП

Поредна порция искри между партньорите във властта. Делян Добрев от ГЕРБ-СДС атакува „Продължаваме Промяната”. Депутатът от партията на Бойко Борисов твърди, че страната ни е купила петрол за над 5 млрд. долара от Русия от началото на войната в Украйна.

По данните на Добрев, когато министър-председател е бил Кирил Петков, само за месец България е платила 426 милиона долара за руски петрол. Бившият премиер му отговори.

„В последните няколко дни се нагледах на многострадални постове на „Продължаваме Промяната” за смъртта на Навални. Затова реших, че е време да покажа истината – за кого работиха те”, започна изявлението на депутата.

151 години от гибелта на Левски: България отдава почит на Апостола (ОБЗОР)

Според справката на Добрев страната ни е платила 5 796 749 877 долара за руски петрол от 24 февруари 2022 г. до 31 декември 2023 г. „Разследвали ли са службите кой в Министерския съвет е работил, за да плати България за по-малко от две години повече от 10 милиарда лева на режима на Владимир Путин само за петрол?”, попита депутатът.

„Тъй като в този период има и служебни правителства, бързам да отбележа, че четирите най-големи месечни суми за този период са по времето на кабинетите на „Продължаваме Промяната”, уточни той.

„През месец юни 2022 г., когато управлява ПП, България е платила на режима на Путин 426 168 816,18 долара. Почти половин милиард долара”, посочи Добрев.

Ветропаркове в Черно море: Възможни ли са негативни последици за биоразнообразието

„Работили ли са службите по това защо Асен Василев отиде и заплаши Европейската комисия, че ще блокира санкциите срещу Русия на цяла Европа, ако за България не бъде дадена дерогация? Ето ви резултата от дерогацията, повече от 10 млрд. лв. за режима „убиец” на Путин”, допълни депутатът.

„Моят въпрос към него е дали и той е заредил от „Лукойл” бензиностанцията резервоара си и дали по този начин е подпомогнал ужасния режим на Путин? Всички знаем, че в този момент нямахме друг доставчик, освен „Лукойл”, така че да си правим политически партенки в този ден няма смисъл”, отвърна съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ и бивш премиер Кирил Петков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase