"Още не сме там, където Левски е искал да бъдем", смята министър-председателят

Да почетем Левски означава, че трябва да се борим всеки ден за свобода, за достойнство, за равноправие, за европейско развитие, за да бъдем равни на другите европейски народи. Това става с дела, а не с думи. Това коментира министър-председателят Николай Денков по време на тържествената церемония за 151-ата годишнина от обесването на Васил Левски.

Денков допълни, че това, което е забележително за Апостола, е, че ако се върнем 151 години назад, ще видим, че принципите, които той декларира и казва, че трябва да бъдат спазвани, са били изключително неочаквани за неговото време. "Равенство, свобода, европейско развитие.  Нищо не се е променило. Просто още не сме там, където е искал да бъдем. За това трябва да се борим”, каза премиерът.

Президентът: Пътят към Левски е труден и стръмен и по него се върви с дела

Той коментира и изказването на президента Румен Радев, че в оскотялото ни време на ротация на принципи и ценности, сред брокерите на държавност с тефтерчетата на нашата несвобода, Левски изглежда болезнено невъзможен. „Тази игра на думи беше много неподходяща днес”, добави Денков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase