"В кабинета не се вижда сблъсък на политики", смята Юри Велев

"Сливането на Агенция „Митници” и НАП не е обсъждано от 2014-2015 г. насам. Тогава имаше подобни предложения от ДПС и ГЕРБ. В парламентарната група на ПП-ДБ не са информирани за тази структурна промяна". Това заяви журналистът Пламена Игнатова в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Съобщението, че НАП и „Митници” се сливат в единна приходна агенция бе направено от Финансовото министерство тази сутрин.

"Ако ГЕРБ подкрепят идеята, значи е имало предварителен разговор, но той е бил на ниво министър на финансите и партиен лидер", допълни Игнатова.

Според журналиста Юри Велев в управляващата коалиция изненадите са чести. „Това е поредната. Очевидно става дума за голяма реформа, която явно има управленски смисъл. Тя е свързана с много субективен фактор – хора, бази данни”, уточни той.

Митниците и НАП се сливат в единна приходна агенция

Относно предстоящата ротация и спора кой да бъде външен министър, след като вицепремиерът Мария Габриел стане министър-председател, Пламена Игнатова изтъкна, че дипломатическото ведомство не е ресурсно министерство, но в момента има сериозно напрежение в международен план.

„Ние сме в състояние на две войни. Премиерът Денков направи грешка с изказването си (за това, че той иска да бъде външен министър, тъй като гласът на ПП-ДБ трябва да да се чува в чужбина, бел.ред.). Външната политика за ПП ли ще водим, или външната политика на държавата България?”, запита Игнатова. 

Юри Велев изтъкна, че в кабинета не се вижда сблъсък на политики. Затова той се чуди защо се обръща толкова голямо внимание на поста външен министър на страната.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase