Издадени са 4 акта за административни нарушения

Приключи проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция в “Пирогов“, инициирана от министъра на здравеопазването. Това съобщиха от болницата.

Одитният доклад, съдържащ 93 страници, отразява цялата дейност на лечебното заведение в периода от началото на юли 2022 г. до края на юли 2023 г. Няма данни за извършени престъпления, злоупотреби, корупционни практики и/или нанасяне на щети в лечебното заведение.

СГП започва проверка по случая „Даная”

Издадени са четири акта за административни нарушения. Първите три акта са за забавяне от няколко дни на качване на информацията в специализираната информационна система ЦАЙС. В практиката на АДФИ това забавяне се определя като маловажно. Последният акт е за закупуване на медицински консумативи в ситуация на непроведен от предходното ръководство търг и неприключила процедура по нов. Това е извършено от ръководството в  ситуация на крайна необходимост поради непрекъснатия 24/7 режим на работа с най-тежките пациенти от София и цялата страна. Тази практика е установена в повечето лечебни заведения в страната.

От болницата настояха здравният министър да оттегли заповедта за уволнение на директора Валентин Димитров.

Резултатите от проверката вижте ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase