Актьорът е известен с ролята си хитовия сериал „Еуфория”

„София Филм Фест” показва „Прекрасни дни” на Вим Вендерс и „Присила” на София Копола, съобщават от „Арт фест”.

Елвис Пресли - легендата

„Присила” ще бъде показан в зала 1 на НДК, във вечерта на раздаване на наградите на 28-ия фестивал – 23 март, и американската гала на фестивала.

Димитър Маринов се присъединява към Международното жури на 28-ия "София Филм Фест"

"Присила“ получи наградата „Купа Волпи“ за най-добра актриса - Кейли Спейни, а Венецианския фестивал – номинация за „Златен лъв“. До момента Спейни има десет номинации за своето превъплъщение в любимата Елвис Пресли. София Копола създава сценария по биографията "Elvis and Me" с разрешението на Присила Пресли и съавторката на книгата Сандра Хармън. В центъра на историята е невинното и чаровно младо момиче, в което се влюбва легендарния и неустоим Елвис. В ролята на легендарния изпълнител влиза звездата от сериала "Еуфория" Джейкъб Елорди.

През гледната точка на любимата на Елвис, Копола разказва за непознатата страна на един велик американски мит. Историята за дългото ухажване и бурния брак на Елвис и Присила – от германската военна база до приказното имение в Грейсленд. „Бях развълнувана от мемоарите на Присила Пресли за преживяното от нея като млада жена в Грейсленд и се опитах да пресъздам усещането да влезеш в света на Елвис и да го напуснеш, за да откриеш собствения си живот. За мен като творец е важно да покажа света през очите на героинята си, без да я осъждам“, казва София Копола.

Филми на режисьори от 5 континента ще бъдат представени на София Филм Фест

„Прекрасни дни“ в Кан филмът бе номиниран за „Златна палма“ и удостоен с наградата на екуменическото жури, а Коджи Якушо получи приза за най-добър актьор. Филмът е и сред претендентите за „Оскар“ за най-добър международен филм.

Сюжетът проследява един чистач в Япония, който пътува между различните си работни места, а саундтракът на живота му е съставен от класическа рок музика, подбрана лично от Вендерс. „Режисьорът умело изгражда привидно простата структура на филма, наблюдавайки малките подробности от ежедневната рутина с емпатия, топлота и разбиране, а те постепенно, почти незабележимо увеличават емоционалната сила на разказа. Той е обезоръжаващ с абсолютната липса на цинизъм – уникална творба на опитен майстор, който дълго и дълбоко е размишлявал върху всичко, което придава смисъл на живота ни“, пише Дейвид Руни за The Hollywood Reporter.  

NOVA е медиен партньор на "София Филм Фест".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БТА