Тя изпревари дългогодишния първенец Tesla

Производителят на чипове Nvidia изпревари Tesla, превръщайки се в компанията, чиито акции са най-търгуваните на „Уолстрийт”. По-рано този месец Nvidia се превърна и в третата компанията по пазарна капитализация в САЩ, доказвайки, че очакванията, свързани с изкуствения интелект, са се превърнали в централна тема за инвеститорите, предаде „Ройтерс”.

Тримесечният отчет на производителя на чипове от Санта Клара, Калифорния ще бъде едно от най-следените събития на „Уолстрийт” тази седмица. През последните 30 сесии на търговиятам акции на Nvidia на стойност около 30 млрд. долара сменяха притежателите си на осреднена дневна база, изпреварвайки производителя на електрически автомобили на Илон Мъск. Среднодневната търговия на акции на Tesla за същия период беше за около 22 млрд. долара.

От 2020 г. насам Tesla доминираше ежедневната борсова търговия в САЩ, според данни на LSEG, като оборотът (цената на една акция, умножена по броя на обменените) достигна връх от над 35 млрд. долара няколко пъти през последните години.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase