От ДПС питаха съдийката за връзка на бившия шеф на ВКС Лозан Панов с Нотариуса

Нови заплахи към съдия Владислава Цариградска. За това разказа самата тя пред депутатите в парламента. Заплашителният текст бил изпратен вчера по имейл. В същото време, районният прокурор на София Невена Зартова отрече по нейно време над Мартин Божанов - Нотариуса да е имало прокурорски чадър.

Заседанието на комисията за дейността на Нотариуса започна с напрежение. Цариградска не пожела да седне до Невена Зартова. „Тя лично е допринесла за това Нотариуса да придобие демоничен образ, който вече става известен на българското общество. Най-вече с осигуряване на прокурорски чадър над него”, заяви Цариградска.

Депутатите изслушват съдия Цариградска и прокурор Зартова

Пред депутатите Цариградска хвърли обвинения към прокуратурата, че по досъдебното производство за заплахите от Божанов към нея не била разпитвана пред съдия. „Ако аз умра, нищо от това, което съм казала пред прокуратурата, не може да бъде използвано”, допълни тя. И заяви, че отново получила заплахи по имейл. „Кажете ѝ на съдия Цариградска, ако не млъкне и мъжа ѝ, и децата ѝ, ще са с бетонирани крака на дъното на язовира”, цитира заплахата тя.

От ДПС питаха Цариградска за връзка на бившия шеф на ВКС Лозан Панов с Нотариуса. „Знаете ли в какви отношения е бил Мартин Божанов-Нотариуса с Лозан Панов и с други магистрати?”, попита депутатът от ДПС Хамид Хамид. „Не ме питайте какво прави там името на многоуважавания съдия Панов”, отговори Цариградска.

Илиева: Комисията за Нотариуса ще изслуша съдия Цариградска и прокурор Зартова

От „Продължаваме Промяната” пък подкрепиха Цариградска за позицията ѝ да говори публично. „Изключително съм горд, че има такива магистрати, които имат куража да говорят. Вие можехте да си мълчите, да избягате от страх, да изберете лесния път”, каза Мирослав Иванов, ПП-ДБ.

Пред депутатите Невена Зартова отрече ръководената от нея прокуратура да е покровителствала Нотариуса. „Не мога да разбера къде е връзката на участието на Софийската районна прокуратура, а и в частност на мен, в това изнудване. В СРП не е осъществяван "чадър" или сянка над преписките, свързани с Мартин Божанов”, категорично заяви Зартова.

Предстои изслушване на гръцките бизнесмени Анастасиос Дикос и на Йоаким Каламарис заради твърдения за натиск.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase