На Цветанка Иванова ѝ предстои трансплантация на бъбрек в Турция

Майка на петгодишно момченце се бори за живота си. За да оздравее, на Цветанка Иванова са ѝ необходими 100 000 лева. Предстои ѝ трансплантация на бъбрек в Турция, а донор ще е нейният съпруг.

Борбата за живот на Цветанка от видинското село Капитановци продължава вече четири години. Бъбрекът ѝ се е сраснал с черния дроб. „Вече четвърта година съм с отворена операция. След първата съм на хемодиализа – вторник, четвъртък, събота“, допълва майката.

Месеци преди да разбере, че е болна, тя и съпругът ѝ осиновяват дете. Оттогава малкото момченце споделя болката на майка си и се моли тя оздравее.

„Последният път, когато е дошъл в болницата, аз съм била в кома. Той ме е прегръщал и е казвал: „Мамо, аз много те обичам и искам да си дойдеш по-бързо!”. Този момент ме държи жива - то е толкова дългоочаквано дете и е моят лъч светлина. Професорът от Турция е вторият лъч“, казва чакащата трансплантация жена.

В Турция предстоят две операции на Цветанка. Първата е, за да се извадят и двата ѝ бъбрека, а втората - за да ѝ се направи трансплантация на нов бъбрек. Парите, необходими за двете операции, са непосилни за семейството. Досега, благодарение на дарители, жената е събрала едва 18 хиляди.

„Знам, че моето са бели кахъри, че има много по-болни хора. Ако мога, бих помогнала на всички. Пожелавам на всички да са здрави, а на този, който ми е помогнал, най-силно го прегръщам. Искам да живея за сина ми. Искам да видя още от света и да му го покажа и на него“, споделя Цветанка.

Колкото по-бързо се съберат парите, толкова са по-големи шансовете на жената да се върне към нормалния начин на живот и отново да люлее своя син на люлката в парка.

Всеки желаещ да помогне на Цветанка, може да преведе средства по следната дарителска сметка

Банка: ОББ

IBAN: BG16UBBS80021055974950 в BGN и чужда валута

BIC: UBBSBGSF

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase