МВР е влязло в сградата на застрахователната компания „Лев Инс“ по неотложност

Служители на правоохранителните органи, маскирани с качулки, влязоха в сградата на застрахователната компания „Лев Инс“, научи NOVA. По информация на наши източници акцията е във връзка с убийството на Алексей Петров.

Около 12:00 часа МВР влезе в сградата на бул. „Черни връх” по неотложност, тоест без санкцията на прокуратурата и съда. Предстои Софийската градска прокуратура да бъде уведомена за действията на униформените.

Офиси в сградата имат както „Лев инс”, така и Съюза за стопанска инициатива – и двете свързани с Алексей Петров. От застрахователната компания обясниха, че действията на полицията са били насочени към друга фирма, занимаваща се с киберсигурност, която е наемател в тази сграда, както и в помещения на Съюза за стопанска инициатива, съобщиха от „Лев инс". В позицията се казва още, че два етажа са били блокирани, а служителите изолирани. 

„Действията по разследването нямат нищо общо с компанията „Лев Инс”, а с друга фирма, която има офиси в тази сграда - наемател е. Тази компания по някакъв начин има отношения с „Лев Инс” – партньорски отношения, както всяка една компания в областта на киберсигурността”, коментира пред репортери Явор Колев, директор „Информационни технологии и киберсигурност” в застрахователната компания.

Официална позиция, изпратена от "Лев Инс", гласи следното: "Във връзка с полицейската акция в офис-сградата на бул. "Черни връх" 51Д, заявяваме, че действията на органите на реда не са свързани с дейността на застрахователна компания ЛЕВ ИНС. Действията са насочени към компания, която е наемател в сградата, както и помещенията на Съюза за стопанска инициатива. Бяха отцепени два етажа, а служителите изолирани и лишени от комуникации".

От Съюза за стопанска инициатива също изпратиха позиция до медиите:

Полицейската акция в офис-сградата на бул. "Черни връх" 51Д, в която се помещава офисът на Съюза за стопанска инициатива, не е насочена нито към администрацията, нито към членове на ССИ. Действията на органите на реда не са свързани и с дейността на организацията.  Те са насочени към друга компания, която е наемател в същата сграда. Етажът, на който се намират офисите на ССИ, беше само огледан от полицията. Уверяваме всички членове на ССИ, че организацията надлежно и стриктно продължава да изпълнява своите ангажименти и дейност”, се казва в позицията.

Последната информация, която се знае за досъдебното производство за  убийството на Алексей Петров, е, че Прокуратурата потърси за помощ ФБР, за да му разкодират телефона.
 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase