Акцията по издирването на Ивана Георгиева продължава

Откриха якето, с което е било облечено изчезналото 17-годишно момиче от Дупница. Дрехата е намерена преди тунела на главния път Е-79.

Издирването на Ивана Георгиева продължава, съобщиха от полицията в Кюстендил. До този момент е обходен огромен периметър - селата Баланово и Пиперево, Блажиево, вилната зовна около Дупница. "Прегледани са и записите на камерите в Дупница", заяви кметът на града Първан Дангов.

Той уточни, че съдейства на операцията с каквото може. До този момент обаче няма никаква следа от 17-годишното момиче.

Полицията издирва 17-годишно момиче от Дупница (ВИДЕО)

В акцията участват служители от Областната дирекция на МВР, жандармерията, доброволното формирование към община Дупница, Планинската спасителна служба. В Районно управление-Дупница работи и оперативен щаб, който координира действията на екипите. В операцията участват три кучета и дронове.

Ивана Георгиева е в неизвестност от вечерта на 22 февруари, когато родителите ѝ са съобщили в полицията в града, че не се е прибрала и потърсили помощ. Момичето е в неизвестност от момента, в който си е тръгнала от училище и е оставила телефона на учителката си. Местни коментират, че 17-годишната ученичка е била с емоционално разстройство.

Кметът на Дупница съобщи, че ще предизвика вътрешна проверка в училището, където момичето учи.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Елица Иванова, БТА