Първото крокодилско яйце е открито близо до АЕЦ-а през 1978 г.

Острогърби крокодили с остри муцуни се размножиха в охладителната система на атомната електроцентрала Turkey Point в американския щат Флорида.

NextEra Energy, която управлява централата, изчислява, че каналите и езерата на Turkey Point са дом на най-малко 400 възрастни влечуги. Това е почти четири пъти повече от 1992 г. Първото крокодилско яйце е открито близо до АЕЦ-а през 1978 г. Скоро стана ясно, че принадлежи на рядък крокодил с остра муцуна. По това време този вид се смяташе за застрашен. Предвиждаше се наказание за изтребването на негови представители. Енергийната компания не се отървава от яйцето, но нае екип от биолози, които да наблюдават влечугите.

Оттогава експертите проследяват нарастването на популацията, помагат на крокодилите да правят гнезда и измерват излюпените малки.

Крокодил изплува на улица при наводнения в Австралия

Крокодилите с остри муцуни се срещат от Флорида до Северна Южна Америка. По правило дължината им не надвишава три до четири метра. Единственото нападение на острогърб крокодил върху хора в САЩ се случи през 2014 г. И двете жертви са оцелели. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase