Тя е обявена за общонационално издирване

Продължава издирването на 17-годишната Ивана Георгиева. Кметът на Дупница Първан Дангов заяви, че ще поиска писмени обяснения от директорката и психолога в училището на момичето, както и от нейния класен ръководител.

Според Дангов до изчезването на детето се е стигнало, защото „някой не си е свършил работата”.

„Имам неофициална информация, че поведението на Ивана е било известно на всички. Най-малкото на класната ръководителка. Учениците са проявявали агресия спрямо нея, узнавайки за това поведение. Знаете ли, колко жестоки могат да бъдат децата, особено в тази възраст? Ивана е била дете със заболяване”, съобщи Дангов.

Обявиха за общонационално издирване 17-годишната Ивана от Дупница

Той посочи, че съзнателно провокира разговор в обществото по случая. „Провокирам го с всички последствия, които може да има. И ако има вина на някой по веригата, съм готов да кажа, че съм виновен аз, за да няма пак кампании от такъв тип”, категорично заяви кметът.

Дангов допълни, че Ивана е с психическо заболяване, потвърдено от лекар. „Била е консултирана от психолог и психиатър. Родителите са знаели, но е останало скрито от обществото. Сигналът за изчезването ѝ е подаден късно”, коментира още кметът.

Припомняме, че сигналът за изчезването на Ивана от Дупница е получен късно в петък вечер. Тийнейджърката е в неизвестност от четвъртък. В събота, преди тунела на главния път Е-79, беше открито якето, което Ивана носела, когато е видяна за последно. В акцията по издирването се включиха над 150 полицаи и жандармеристи, доброволци и следови кучета.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase