Държавният секретар на САЩ с послание за националния ни празник

"От името на Съединените американски щати, моля, приемете моите най-добри пожелания към народа на България по случай 146-та годишнина от Освобождението на България". Това се казва в изявлението на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен по повод националния празник на България - 3 март.

"Съединените щати дълбоко ценят нашите повече от 120 години дипломатически отношения. Нашето партньорство, основано на споделени демократични идеали, укрепва мира и просперитета за нашите  две нации и допринася за единството и сигурността на Европа и трансатлантическата общност", се казва още в изявлението, публикувано на сайта на Държавния департамент на САЩ.

Ние отчитаме ангажимента на България да задълбочи интеграцията си в европейските институции, да гарантира своята енергийна сигурност и икономическа жизненост и да засили партньорството си със съюзниците от НАТО. Обединени сме в усилията си да подкрепим Украйна и нейния народ, които се борят да защитят страната си и свободата си от агресивната война на Кремъл. Очаквам партньорството ни в насърчаването на по-сигурно, проспериращо и справедливо бъдеще за нашите два свободолюбиви народа да продължи", пише още Блинкен.

ВСИЧКО ЗА ЧЕСТВАНИЯТА НА 3 МАРТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase