Потърпевшите са много, а в Яворница разказват, че той имал психични отклонения

Жителите на петричкото село Яворница се оплакват, че имат проблем с местен жител, бивш борец на име Любен. Според тях той е с психични проблеми и бил изключително агресивен. Потърпевшите са много, а в селото разказват, че въобще не смеят да излизат по улиците от страх да не срещнат въпросния мъж.

Meстен бизнесмен споделя, че е закупил обект за строителна дейност, за който наел работници. „Чуха се викове: „От коя държава сте”, „Какви сте вие?”. Казах му да се успокои и че аз съм собственикът. Той обаче ни каза „Марш оттам”, съблече се гол до кръста и повали четирима, включително мен. Не разбрах кой е и защо го направи. После разбрах, че проблемът е от 5-6 години. Местната власт не си върши работата, никой не го защитава, но има нехайство”, смята той.

Онлайн тормоз: Разпространиха телефона на ученичка в група за възрастни

Друг мъж от селото обясни, че и той се е сблъсквал с агресивния бивш борец. „Удари ме във врата с юмрук, после в лицето, целият станах в кръв. Свали ме на земята и започна да ме рита. Не знам луд ли е, болен ли е. Добре, че едно момче ме спаси. Въобще нищо не съм му казвал, много пъти ме е поздравявал. Казаха ни, че нищо не може да се направи, дори да го задържат - пак ще го пуснат", обясни той.

Баща пък споделя, че докато шофирал и возил в колата децата си, въпросният мъж се хвърлил върху автомобила. Над 200 подписа са събрани с цел да се обърне внимание от страна на институциите. 

„Където те намеря, там ще те оставя!“: Обвиниха мъж, пребил и заплашил с убийство съпругата си

Всички го помнят като кротко дете. Но след като приключил със спорта нещо в него се отключило, продължил да поддържа завидна физическа форма, а наред с това започнал редовно да нанася побои на улицата без повод.

Според бащата на Любен Илиев ако се намери работа на бившия борец, той ще се успокои. Сега обаче бил неконтролируем.

Кметът на с. Яворница се надява семейството на Любен Илиев да поеме грижите за него. „Бащата е алкохолик, най-вероятно не полага грижи по отношение на това да приема детето му необходимите медикаменти, майката не е тук. Имаме проблем с човек, който е трениран и то точно в този стил”, заяви кметът на с. Яворница Стефан Вангелов.

От полицията посочиха, че Любен Илиев много пъти е бил задържан заради проявите си. Лишен от свобода, за лечение обаче остава само за по няколко месеца, заради фактът, че е освидетелстван с психически проблеми.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.