„В сглобки се научаствах, но като отговорна партия считам, че е редно да въведем ред", поясни той

Партията ни е мила, но държавата е над всичко. Това заяви Бойко Борисов по време на представянето на споразумението с ПП-ДБ. 

„В сглобки се научаствах, но като отговорна партия считам, че е редно да въведем ред. Нека опитаме да направим едно цялостно управление. Повече такива за 6,9 месеца - а да видим, а да се пробваме. Пробвахме се 9 месеца. Или правим нещо истинско, както жените обичат да казват - брак, или повече не става така", заяви Боисов.

„Тези три години минахме през какво ли не, но за ужас на нашите противници, станахме по-силни. На 3 март държавата и народът показаха едно чудовищно ново разделение. Разделението идва от „Шипка”. Ние като партия, спасихме националния празник, но нашият председател беше освиркан. От ПП-ДБ никой не се появи. Появиха се проруски и националистически партии и си пролича разделението по тази ос. От другата страна останахме ние, ПП, ДБ и ДПС. Сиреч към първоначалното преди 3 години разделение, което беше между нас с ПП, ДБ, БСП, „Възраждане” и ИТН, се появи едно ново силно разделение в обществото. Отивайки на избори, трябва да сме наясно, че това разделение ще се разтрои. Отделно ще бъдем много по-слаби в битката за геополитическата ориентация на България”, заяви той.  По думите му българският народ ще плати цената за направените неща през последните 3 години. 

Какво пише в проекта на Споразумение за съвместно управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

„Не знам, ако отидем на избори как ще водим и предизборната кампания. Не мога да кажа срещу Петков. Изкарахме 9 месеца заедно и направихме доста неща. Петков поне е човек, който си държи на думата, добави Борисов. 

„Апелирам Христо Иванов и Атанас Атанасов, докато се задоволяват с Министерство на правосъдието, с цялото здравеопазване, с туризма, да видят как ПП узурпират цялата власт. МВнР изобщо не им е важно, това беше кукичката, за която да се хванат, за да остане Асен Василев", каза още лидерът на ГЕРБ.

Габриел: ГЕРБ няма усещането за равнопоставеност в правителството

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase