Двамата обясниха, че продължават с конструктивния диалог

Първи съвместен коментар на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел, след като от ГЕРБ-СДС представиха проекта на споразумение за съвместно управление с ПП-ДБ. Според министър-председателя е хубаво, че вече има предложен документ, а Габриел допълни, че с Денков имат много конструктивен диалог.

Какво пише в проекта на Споразумение за съвместно управление между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

„Хубаво е, че на масата имаме предложен документ. Това е добро начало на истински преговори между двете страни в тази дискусия”, каза министър-председателят.

По думите му е ключово да се дефинира как ще продължат реформите. „За да сме сигурни, че управленската програма, изборът на ключовите лица, които ще предопределят живота в България през следващите години, ще бъде направен убедително за обществото”, добави Денков.

Денков за споразумението за управление: Хубаво е, че имаме предложен документ. Добро начало на истински преговори

Габриел подчерта, че с министър-председателя Николай Денков имат много конструктивен диалог, който било важно да бъде запазен.

„Беше важно да минем и през етапа на оценка на различните министерства и свършеното, защото те задават посока и казват какво още трябва да се свърши, къде имаме добри примери и къде бихме могли, дори с повече разговори, по-добра координация и ясно зададен ритъм на работа, да имаме по-добри резултати”, допълни тя.

Габриел: ГЕРБ няма усещането за равнопоставеност в правителството

Преди да започнат разговорите за министрите, Габриел посочи, че е по-важно да бъде определена ясна посока с ясни реформи, принципи и механизъм на работа. „След това „как” е нещо, което ще продължим да обсъждаме и чак тогава ще дойде въпросът за позициите и кой е на тях”, уточни вицепремиерът.

Според Габриел сега е момент за по-малко говорене. „И да пазим една мисъл, че България има нужда от стабилност и да продължи да отстоява позицията си на европейската международна сцена и да работи за своите граждани”, каза още тя.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase