Повече облаци в събота, повече слънце и по-топло в неделя

Времето в близкия двуседмичен хоризонт ще се запази неустойчиво. Предстоящите почивни дни ще са с динамична пролетна облачност, с мъгли в ранните часове, оскъдни превалявания и температури до 16-17 градуса в последния почивен ден.

В събота след вдигането на мъглите покрай водоемите, в котловините и низините, над северните, а по-късно и над източните райони ще има повече слънчеви часове. Южно от Стара планина и най-вече в Югозападна България облаците ще останат плътни с потенциал за незначителни краткотрайни превалявания следобед и вечерта. Лекото затопляне ще вдигне снежната граница високо в планините. Температури призори – около и на места малко под нулата, следобед – между 8 и 13 градуса.

Хотел в Сингапур плаща обезщетение, ако почивката ви се развали заради лошо време

В неделния ден слънцето ще е по-щедро, макар че в по-късните часове отново от запад облаците ще се увеличат. Ще е по-топло и сутринта термометрите ще показват от 0 до 4-5 градуса, следобед – между 12 и 17.

В седмицата преди средата на март отново ще има мрачен и дъждовен период – вторник-сряда. Страната ни отново ще попадне под влияние на студен атмосферен фронт, с който ще нахлуе порция по-студен въздух. Валежите ще са преобладаващо от дъжд, тук-там в по-значителни количества с възможна гръмотевична активност. От четвъртък нататък облаците ще се разкъсват по-често и на повече места, а валежите ще са оскъдни.

В температурно отношение не се очакват аномалии. С леки колебания дневните температури ще се колебаят между 10 и 15 градуса, 16-17 в обичайно топлите райони. Ще е по-хладно в края на предстоящата седмица.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase