Вижте цялата прогноза

В следващите два дни към Балканите ще се пренася топъл средиземноморски въздух. В неделя сутринта отново ще има условия за мъгли, а тъй като температурите ще са около и на места малко под нулата са възможни и слани. В часовете около обяд и ранния следобед ще се показва слънцето, а по-късно от запад облаците ще се увеличат. Ще е по-топло спрямо събота – следобед термометрите ще показват между 13 и 18 градуса. 

Седмицата преди средата на март ще започне с мощни пориви на южен вятър в понеделник. Преносът на топъл средиземноморски въздух ще запази температурите в приятния пролетен диапазон до почти 20 градуса. Ще се повиши обаче концентрацията на сахарски прах в атмосферата - по-осезаемо в Югозападна България. Денят ще е преобладаващо облачен, но валежи ще има късно следобед и вечерта  - първо в Западна България, в хода на нощта и на изток.

Ще последва динамичен и дъждовен период – вторник-сряда. Страната ни ще попадне под влияние на студен атмосферен фронт. Валежите ще са преобладаващо от дъжд, тук-там в по-значителни количества с гръмотевична активност. От четвъртък нататък облаците ще се разкъсват по-често и на повече места, а валежите ще са оскъдни. В температурно отношение не се очакват аномалии. С леки колебания надолу в дните с по-съществени валежи дневните температури ще се движат между 10 и 15 градуса, до 16-17 в обичайно топлите райони.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase