При инцидента от събота загина жена, а двете ѝ деца и майка ѝ бяха ранени

Окръжната прокуратура в Бургас арестува мъжа, причинил катастрофата в събота, при която загина 33-годишна жена, а двете ѝ деца и майка ѝ бяха ранени. На 59-годишния водач е повдигнато обвинение.

При челна катастрофа: 33-годишна жена загина, децата ѝ пострадаха тежко (СНИМКИ)

59-годишният мъж е задържан за срок до 72 часа с обвинение за причиняване смъртта на жената и средни телесни повреди на бабата и двете деца, след като е нарушил правилата за движение по пътищата. Инцидентът се случи на 9 март. Той е обвинен за причиняване смъртта на жена и средни телесни повреди на друга жена и две деца, настъпили в резултат от пътнотранспортно произшествие. 

По време на разследването е установено, че управляваният от обвиняемия лек автомобил е навлязъл в лентата за насрещно движение и по този начин е той допуснал пътнотранспортно произшествие с автомобила, в който са се придвижвали пострадалите. 

Челната катастрофа в Бургаско: Шофьорът, помлял кола с деца, криволичел по пътя

Наблюдаващият прокурор е постановил шофьорската книжка на обвиняемия да бъде отнета. Предстои Окръжната прокуратура да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”. На мъжа е забранено и да напуска страната.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase