Той е най-възрастният управляващ монарх в Европа

Изписаха от болница 87-годишния крал на Норвегия Харалд, след като му беше поставен постоянен пейсмейкър. Той ще остане в отпуск по болест до април.

Най-възрастният управляващ монарх в Европа трябваше да бъде репатриран в Норвегия с медицински транспортен полет на 3 март, след като получи инфекция по време на почивка на малайзийския остров Лангкави.

Приеха в болница норвежкия крал, получил инфекция на почивка в Малайзия

След завръщането си той беше приет в Университетската болница в Осло, където му поставиха постоянен пейсмейкър на мястото на временния.

"Негово величество кралят днес беше изписан от Rikshospitalet и се чувства добре. Той е в отпуск по болест до понеделник, 8 април, за почивка и възстановяване", се казва в изявление на двореца.

Престолонаследникът принц Хаакон, на 50 години, е встъпил в длъжност като регент в отсъствието на краля. Той се нуждае от патерици, за да се придвижва и през последните години страда от редица здравословни проблеми, но отхвърли спекулациите, че ще последва примера на 83-годишната си далечна братовчедка кралица Маргрете II в Дания и ще абдикира.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС