Общинските съветници изслушаха шефа на СДВР и главния секретар на МВР

Столичният общински съвет заседава извънредно. Причината – случаите на сбивания с участието на мигранти в София. Съветниците изслушаха главния секретар на МВР Живко Коцев, както и директора на СДВР Любомир Николов. Целта беше да се определят конкретни мерки, които да гарантират сигурността в столицата. Чуха се призиви темата да не се политизира, а от силовото министерство поискаха по-активно взаимодействие между институциите.

Терзиев: Търпимост към тези, които не спазват реда, няма да проявяваме

„Набелязваме конкретни мерки и засилване на присъствието на полицията в района от Централна гара към бул. „Мария Луиза” и пешеходната зона на бул. „Витоша”, около местата, където са настанени мигрантите също имаме засилено полицейско присъствие и сили на Жандармерията”, посочи директорът на СДВР.

Председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева пък категорично заяви, че в момента няма миграционен натиск в страната ни. Към днешна дата центровете за настаняване на бежанци у нас били заети едва на 43%, подчерта тя.

СОС заседава извънредно заради сигурността в София

„Ще изготвим стратегия за това кои са проблемните райони, заедно с районните кметове, какъв тип инциденти има и каква е нашата стратегия. Къде да бъдат точките, на които ще слагаме видеокамери”, закани се столичният кмет Васил Терзиев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase