Старинната къща мелница се намира в Ню Йорк

Имението на бившите съпрузи Мерилин Монро и Артър Милър е обявено за продажба. Според вестник "Ню Йорк Поуст" цената на старинната мелничарска къща в нюйоркския квартал "Хемптън" е 12,5 млн. долара.

Лични вещи на Мерилин Монро и Хю Хефнър отиват на търг (ВИДЕО)

За последен път имението е продадено през 2016 г., когато е оценено на 8,5 млн. долара. От някогашната работеща вятърна мелница е останала само фасада с платна. Вътре обаче има спалня и дневна с осмоъгълна форма.

Показват изложба с лични вещи на Мерилин Монро (ВИДЕО)

В облицования с кедър горен етаж все още се намират машините на мелницата. Тя е превърната в жилище в средата на миналия век от предишния собственик Самуел Рубин, основател на известна марка парфюми. Много от мелниците в Хамптън са били преустроени по този начин.

Основната сграда е построена през 1830 г. и заема площ от 120 кв.м. На трите ѝ етажа има спалня, кухня и баня. От агенцията за недвижими имоти отбелязват, че купувачът може да допълни комплекса с просторна къща, благодарение на двата хектара земя в имота.

Мерилин Монро често е отсядала там през 50-те години на миналия век, заедно с драматурга Артър Милър. На това уединено място филмовата звезда се криела от любопитните папараци.

По онова време "Хемптън" служи като "убежище" на много знаменитости: в Спрингс живее експресионистичният художник Джаксън Полък, а в Саг Харбър - писателят Джон Стайнбек.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase