За него гласуваха 235 от делегатите

Георги Иванов-Гонзо беше избран за президент на Българския футболен съюз. Това се случи на извънредния Конгрес на сдружението. Подкрепа за него дойде от 235 делегати, имащи право на глас, докато за Димитър Бербатов своя вот дадоха 181. 

„Благодаря на всички присъстващи в залата и тези, които гласуваха за мен, и на тези, които не са. Сега започва по-трудното. Знаете, че аз работя за всички вас. Аз съм ваш представител. Оттук нататък, през тези четири години, ще се опитам да направя така, че да променим цялата среда във футбола. Да върнем доверието в БФС, да се опитаме да работим с държавата, за да можем да помогнем на аматьорските и професионалните клубове. И да знаете – оттук нататък аз съм най-големият коректив за себе си. Ако има нещо, вие ще сте хората, които ще ми кажат кога нещата не са добре. Обещавам честност и работа. Всичко останало, което ще обещая, ще бъде това да направя футбола по-различен, отколкото е бил досега. Да работим с децата, да имаме силни футболисти в националния отбор. Надявам се през 2026 година да се класираме на Световното първенство в Америка”, каза Иванов след обявяването на резултатите от гласуването.

Иванов обяви своето предложение за членове на Изпълкома на БФС - Атанас Фурнаджиев, Николай Изов, Михаил Статев, Любомир Пейновски, Николай Андреев, Мила Христова, Румен Вълков, Атанас Караиванов, Николай Лазаров, Даниел Панов, Камен Костадинов, Пламен Манолов, Теодор Тодоров. За 15 член той предложи да бъде избран човек от екипа на Димитър Бербатов.

„Когато изгубиш, усещането никога не е хубаво. Ние сме хора, които цял живот играем спорт, в който сме се състезавали с някого. Сега предполагам, че известен период ще ни бъде така. Ще направим разбор на това какво и как направихме. Накрая клубовете определиха техния кандидат. За съжаление, невинаги в живота има щастлив край. Ние няма от какво да се срамуваме и притесняваме. Вървим с високо изправени глави, защото наистина дадохме всичко от себе си, по правилния начин”, посочи Бербатов.

Около два часа след началото на заседанието Конгресът прие оставката на Борислав Михайлов. Гласуването беше явно по предложение на самия него. „За” оставката гласуваха 303, 12 бяха „против”, а въздържали се нямаше.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase