Ако Владимир Путин спечели вота, управлението му ще се удължи с още шест години

Днес е вторият ден от президентските избори в Русия. Ако Владимир Путин спечели вота, управлението му ще се удължи с още шест години.

Официални лица в Москва предупредиха за недопускане на протести по време на президентския вот от 15 до 17 март, след като опозицията призова за демонстрации срещу Путин.

Изборите за президент в Русия започнаха

Кремъл твърди, че вотът ще покаже, че страната изцяло подкрепя нападението му срещу Украйна, а в контролираните от Русия територии са създадени избирателни секции.

Първият ден от гласуването на президентските избори в Русия беше помрачен от вандалски прояви в избирателните секции, като бяха арестувани най-малко девет души за заливане на урни с боя и за палежи. Властите предупредиха, че протестиращите в деня на изборите са заплашени от тежки наказания.

„Днес е главният момент на истината в съвременната ни постсъветска история. Съдбата на Русия, на руския свят, на руската цивилизация зависи от това как ще се развият нещата днес, включително събитията по време на святата и благородна специална военна операция - надяваме се, че ще приключи тази година. Ще направим всичко възможно и невъзможно, за да постигнем това”, заяви Леонид Слуцки, кандидат за президент на Русия.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС