Какви спомени пазят за него момчето и семейството му

Споменът за патриарх Неофит не може да подмине Русе. Затова в дните на почит към паметта му, ще ви разкажем една лична история. Преди да застане начело на Българската православна църква, той е бил русенски митрополит. Едно от децата, получили Светото си кръщене лично от неговите ръце тогава, е Борис - на 3 май 2005 г. Какво е чувството да си кръстен от дядо Неофит и какви спомени пазят за него Борис и семейството му?

Изпращаме Негово Светейшество патриарх Неофит в последния му път

"Това беше мой осъзнат избор, добре премислен. Той бе духовникът, който исках да въведе във вярата Борис", споделя майката Росица Георгиева

На религионите празници през годините Борис и духовният лидер са се срещали често. "Докато те с майка ми си говореха в митрополията, един часовник ми грабна вниманието. Тогава бях на 7 г. Любезно помолих Дядо Неофит да ми го покаже, а той, като разбра, че го харесах много, и каза "това е от мен за теб", спомня си момчето, което днес е на 20 г.

Според майката през цялото време патриарх Неофит е присъствал в живота на семейството молитвено и духовно, като застъпник пред Бога. "С избора му за патриарх, се виждахме по-рядко, но се чувахме по телефона. Срещахме се, когато пътувахме до София. Връзката му с Борис беше много силна, все питаше и пращаше поздрави", разкри тя.

Още по темата гледайте във видеото.

НЕОФИТ: ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ НА ПАТРИАРХА

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase