Вярващите прииждат, за да отдадат почит, запалвайки свещ в негова памет

Варненската митрополия скърби за своя духовен водач. Малко преди обед в катедралния храм "Св. Успение Богородично" бе отслужена заупокойна молитва. Вярващите прииждат, за да отдадат почит, запалвайки свещ в памет на патриарха. 

Изпращаме Негово Светейшество патриарх Неофит в последния му път (ВИДЕО+СНИМКИ)

Определян като истински приятел на Варненската и Великопреславска митрополия, Неофит е дълбоко уважаван от миряните в крайморския град. "Преди 10 години бе първият ми досег с него, когато той встъпи в служение с митрополит Йоан. Ще го запомня с погледа, вдъхващ зверска мъдрост и смирение. Това е нещо, което при всички положение, се надяваме да продължи. Имаме един небесен застъпник", посочи варненец.

Вярваща, познавала лично патриарха, сподели, че е била студентка от първия випуск за жени в специалност Богословие през 1990 г. "Щастлива съм, че можех да се докосвам до него и да виждам благия му, топъл поглед, изпълнен с мъдрост. Да получавам благословия от неговата десница, да слушам неговия ангелоподобен глас. Горда съм, че имам вечен спомен от него и гласа му във видеокасета", посочи тя.

НЕОФИТ: ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ НА ПАТРИАРХА

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase