Религиозните общности у нас изразиха дълбоката си скръб от загубата на толкова духовен и отдаден на вярата човек

Как представителите на другите вероизповедания изпращат патриарх Неофит? Още в първите часове след оповестяването на кончината му, представителите на различните религиозни общности у нас изразиха дълбоката си скръб от загубата на толкова духовен и отдаден на вярата човек.

Изпращаме Негово Светейшество патриарх Неофит в последния му път (ВИДЕО+СНИМКИ)

От организация "Шалом" написаха: "Изказваме нашата признателност и ще запомним патриарх Неофит като пазител на завета и достойнството на Българската православна църква и с добродетелта си и мъдростта си се нарежда с право до нейните лидери..."

За мюсюлманската общност - патриархът ще остане в съзнанието като изключително добър човек и като диалогичен духовен водач. "Изказваме нашите съболезнования на православния свят и православните християни в България за загубата на духовния водач и предстоятел на Българската православна църква!" написаха на страницата си от главното мюфтийство. 

Католическата общност написа, че "пази спомен от искрената братска християнска обич на Негово Светейшество патриарх Неофит, многократно изразявана към представителите на католическата църква". 

НЕОФИТ: ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ НА ПАТРИАРХА

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase