Думите са от интервю на Негово Светейшество през 2016 г.

В събота България се сбогува с патриарх Неофит. През 2016 година, точно на Великден, журналистът Лора Крумова разговаря с него в патриаршеския храм. Тогава Негово Светейшество говори извън протокола. Припомняме ви част от това интервю.

„Много са трудностите в живота, но с името Христово, със старанието да бъдем окрилени със силата Христова, успешно сме достигали нравствената висота”, каза тогава патриарх Неофит.

България се прости със своя патриарх (ГАЛЕРИЯ)

На най-големия християнски празник Възкресение Христово той говори за спасението във времена на разделение, за мигрантите, войните и вярата. „Благата вест за възкресението на Христос е призив към всички нас да бъдем вестители за неотпадащата жертва на Христовата любов, която побеждава и смъртта. Нека възкръсналият Спасител да просвети умовете и сърцата ни, да ни помага да преодоляваме трудностите и изпитанията”, призова през 2016 г. Негово Светейшество.

„Различни са трудните моменти и по различен начин ги посрещаме. Може да се определи като труден момент и явяването на изпити, и различни случаи, в които трябва да се подаде ръка, да се даде утеха на приятел в скръбен ден”, твърдеше патриархът.

Повече гледайте във видеото.

НЕОФИТ: ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ НА ПАТРИАРХА

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase