Костадин Костадинов и Слави Трифонов с коментари в социалните мрежи

След напрежението между двете най-големи политически формации у нас, реакциите на част от опозицията не закъсняха. Във Facebook председателят на „Възраждане” Костадин Костадинов написа: „Все съм виждал унижение, но като това самоунижение на ПП-ДБ в момента досега не бях виждал. Киро и компания буквално се молят на колене на Бойко и компания да ги вземат в управлението”.

ГЕРБ-СДС: Връщаме празен мандат, ако до 12 часа утре не се разберем

По-късно през деня от Варна лидерът на "Възраждане" атакува ПП-ДБ и посочи, че те не искат избори. Според Костадин Костадинов коалицията ще се разбере с ГЕРБ, за да си гарантират политическото оцеляване.

„ПП-ДБ се самоуби ритуално снощи. Предстои политическото погребение на този политически труп. Аз мисля, че ще има правителство в крайна сметка. Борисов в момента ги поглъща като боа. Първо се увива около тялото на жертвата и след това започва бавно да я поглъща на хапки и порции. Точно това виждаме, че се случва в момента”, заяви Костадин Костадинов, председател на „Възраждане”.

В отсъствието на председателката си, която е в болница, от "Позитано" 20 поискаха ГЕРБ-СДС да върнат мандата неизпълнен и да се върви към предсрочни избори.

„Ставаме свидетели на едно безцеремонно търгуване на държавата, разпределяне на постове, регулатори. Вчера не се посрамиха и на празника разиграха цяла България с едни безсмислени пресконференции. От които целта беше една единствена – Борисов да извие ръцете на ПП, „Промяната” след това цяла вечер да му се моли да не върне мандата, за да стигнем в ситуация днес г-н Пеевски да им каже какво да направят”, подчерта Георги Свиленски, зам.-председател на ПГ на БСП.

Коментар публикува и председателят на „Има такъв народ” - Слави Трифонов. „Днес е 17 март. Точно преди две години на 17 март Кирил Петков арестува Бойко Борисов. Днес, две години по-късно, Кирил Петков се моли на Бойко Борисов”, заяви той.

По-късно направи коментар и през ефира на телевизията си. "Веднага предсрочни избори, тъй като никой не бива да се страхува от изббори. Това е най-нормалният начин за една демокрация", подчерта Трифонов. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase