Той добави, че съвършенството не съществува

На Григор Димитров предстои участие в турнира в Маями, който не е сред успешните за него. До момента българският тенисист е стигал само до 4-ия кръг - през 2012 и 2016 г. Той даде интересно интервю пред Tennis TV, в което говори за надпреварата в Маями и на какво се дължи подобрението в играта му, съобщава Gong.

Григор Димитров отпадна от турнира в Индиън Уелс

"Този турнир винаги е бил малко по-особен за мен. Имал съм някои впечатляващи победи, но никога не съм успявал да стигна далеч в надпреварата. Не искам да мисля за това сега, по-скоро искам да се освободя от големите очаквания и от напрежението. Трябва да контролирам емоциите си - това е по-важно дори от играта. Съвършенството не съществува, важно е как разсъждаваш в момента”, коментира първата ракета в мъжния ни тенис.

Григор Димитров сготви пълнени чушки в Калифорния

„Идва момент, в който трябва да започнеш да правиш нещата по-простичко или по-различно. Минал съм, както през големи моменти, така и през големи падения. Трябва да обичаш и победите, и загубите. Сега искам да се развивам и като играч, и като човек - двете вървят ръка за ръка", каза още Димитров.

Първата ни ракета излиза на корта в Маями в събота срещу чилиеца Алехандро Табило.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Gong.bg