За втора поредна година любителите на колоезденето у нас ще могат да се докоснат до емоциите на най-голямата велонадпревара в света

За втора поредна година любителите на колоезденето ще могат да се докоснат до емоциите на най-голямата велонадпревара в света - "Тур дьо Франс". Така нареченият "Етап България" ще се проведе на 28 юли в живописния район на Западните Родопи, а център на събитията отново ще бъде Велинград.

Най-трудният маратон за планинско колоездене в света се проведе в Италия (ВИДЕО)

Вековната традиция на Обиколката на Франция беше пренесена на българските географски ширини за първи път през миналото лято, като сред участниците в състезанието, което има изцяло аматьорски характер, се включи и единственият български колоездач, участник в "Джиро д'Италия" - Николай Михайлов.

Забавната страна на спорта: Смешните видеоклипове, които завладяха мрежата

"Всеки един любител на колоезденето иска по някакъв начин да се докосне до "Тур дьо Франс". Както знаем, това е най-известното колоездачно състезание в света", коментира Михайлов.

Той е мнение, че подобен тип състезания носят добавена стойност за българското колоездене.

"Миналата година се включиха доста аматьори и любители, които просто искаха да стартират, да усетят тръпката от състезанието. Това е целта, нали? Добре е да мотивираме хората да спортуват", уточни той.

"Много хора биха избрали нашето състезание, защото то е уникално по рода си за България. Още повече - ние даваме възможност за участие на хора от 18 до 80 години и имаме доста възрастови категории, които награждаваме в нашето състезание", добави Даниел Дуков, организатор на "Тур дьо Франс: Етап България".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase