Ройтерс съобщи, че ИДИЛ са поели отговорност за нападението

Терористичен акт в концертната зала "Крокус сити хол” в Москва. По време на концерт на групата „Пикник” е открита стрелба с автоматично оръжие. По първоначални данни нападателите са четирима, облечени в камуфлажни дрехи. Жертвите са най-малко 40, а ранените са над 100 души, предаде ТАСС. Образувано е наказателно дело за терористичен акт.

Нападелите, по последни данни, са петима, облечени като войници. Преследването им продължава.

Според публикуваните в мрежата клипове нападателите са стреляли безразборно в публиката. В залата е започнал и пожар, който е обхванал една трета от целия комплекс.

Посолствата на САЩ и Великобритания в Москва предупредиха за възможни терористични атаки

Засега не е ясно дали нападението е приключило, както и каква е съдбата на нападателите. Кметът на Москва обяви, че се отменят всички масови мероприятия през този уикенд. „Видяхме стрелба. Има много убити и ранени. Избухна и пожар”, разказа очевидец.

„Аз седях в залата, на балкона. Чухме изстрелите, но в началото не разбрахме какво става. После с очите си видях как терористите влязоха, започнаха да стрелят в хората. Хвърлиха коктейли „Молотов" и всичко се подпали. Поведоха ни към изхода, но той се оказа затворен. Бягахме през целия мол и не намерихме как да излезем. Скрихме се в мазето и там ни намериха служителите на министерството на извънредните ситуации”, разказа друг свидетел на нападението. 

Руските медии съобщават, че специализираният отряд за изпълнение на особено опасни мисии в градски условия - ОМОН, е вдигнат по тревога.

Руска преподавателка подпали училището си в подкрепа за Украйна (ВИДЕО)

Русия осъди „кървавата терористична атака". „Цялата световна общност трябва да осъди това отвратително престъпление!“, написа в Telegram говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

"До този момент няма информация за пострадали български граждани", каза вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

Ройтерс съобщи, че ИДИЛ са поели отговорност за нападението. Групировката е заявила информацията в Telegram канала си. 

ВСИЧКО ЗА КЪРВАВАТА АТАКА ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase