Те настояват за нов обективен разпит на Рангел Бизюрев

В Цалапица възобновиха протестите за справедливи присъди за убийството на Димитър Малинов. Недоволните са близки, роднини и приятели на жертвата. Те искат нов разпит на екстрадирания от Дания Рангел Бизюрев, настояват и за нов следствен експеримент.

Утре, когато е насрочено делото на близнаците, са организирани 2 протеста. Единият ще е пред сградата на прокуратурата в Пловдив, другият – пред Съдебната палата.

След връщането на Рангел Бизюрев: Цалапица отново излиза на протест

Изненадващо таен свидетел е присъствал на побоя над Димитър Малинов. Майката на убития младеж все още гадае кой е той, но има подозрения за двама души. Тя няма информация какво е казал този свидетел.  

„Би трябвало да е присъствал на побоя. Значи са били трима, както виждаме от записите на камерите”, заяви Атанаска Бакалова.

 

В показанията на екстрадирания вече у нас Рангел Бизюрев има противоречия относно това кой е нанесъл смъртоносния удар. Бизюрев отрича. Отрича да са го направили и близнаците.

„Кой удари Митко в лицето? Знаем, че Борислав Динков е казал, че Рангел Бизюрев е ударил 2-3 удара ъперкът Митко в лицето. Рангел Бизюрев отрича да е удрял Митко в лицето”, каза Атанаска Бакалова.

„За тях може да е укривателство, за нас е съучастничество”, коментира Пейчо Малинов, чичо на убития Димитър.

ВСИЧКИ са виновни. Тук няма невинни в този случай. Просто всеки гледа се измъкне по различен начин в момента”, смята Стоян Атанасов, жител на с. Цалапица.

Адвокатът на семейството на убития Митко настоява за нов следствен експеримент, тъй като има разминавания за самото място на убийството.

„Мястото, което се вижда от камерите, е до стълба до пощата в центъра на Цалапица. А близнаците посочват тиха уличка на 80 метра от пощата”, обясни Антоанета Николова, адвокат на семейството на Димитър.

За първи път майката на Митко лансира нова версия – в основата на убийството е непълнолетно момиче, с което синът ѝ имал връзка.

„Борислав харесва това момиче. А тя си пише с Митко и имат тайна връзка с Митко. Тя е харесвана и от Борислав Динков. Два дни преди убийството, тук на центъра Митко и Борислав са имали пререкания”, заяви Атанаска Бакалова.

Утре е делото срещу близнаците. То обаче ще започне отначало не само заради доведения вече Рангел Бизюрев, а заради смяна на съдията.

Повече гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase