Историята е по зрителски сигнал

История от Варна по зрителски сигнал за опасна шахта в подлез. В петък вечерта майка и 7-годишната ѝ дъщеря се прибирали от разходка. Преминавайки през съоръжението, неочаквано детето пропаднало. Оказва се, че в самата шахта е имало дупка и кракът на детето се заклещил вътре. След случилото се, момиченцето е с хематом. За щастие не се стигнало до по-сериозни последствия, но майката е категорична, че ще потърси правата си.

Общината реагирала бързо и обезопасила съоръжението. То се намира в близост до стадион „Спартак”, а на метри от подлеза има и училище.

Какво е състоянието на 6-годишното дете, пропаднало в шахта в Пловдив

„Прибирахме се след разходка. Слизахме по стъпалата. Детето ми ходеше до мен, говорехме си. Не беше без надзор. В този момент лявото ѝ краче пропадна. Случаен минувач ни видя и ми помогна да я извадим, защото съм бременна”, обясни в ефира на „Здравей, България” Елена Сеславова, майка на пострадалото дете.

Тя е категорична, че трябва да бъде извършена проверка и оглед на всички подлези на територията на общината.

„Тази шахта служи за отводняване на подлеза и е дълбока 50-60 см. Шахтите са в гаранционен срок и до няколко дни ще бъдат подменени от фирмата изпълнител”, подчерта Тихомир Тимов, директор "Инженерна инфраструктура" в Община Варна.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase