Той добави, че очакват официален отговор

Готови сме да реализираме втория мандат като общ с ГЕРБ-СДС. Това заяви от парламентарната трибуна ген. Атанас Атанасов от "Продължаваме промяната - Демократична България".

"Готови сме да го направим при спазване на ангажиментите, които поехме взаимно преди девет месеца в следващите рамки: подписване от председателите на двете парламентарни групи на Споразумението, съдържащо гаранции за реформи в съдебната система, регулаторите и службите за сигурност с ясни дати за изпълнение; министър-председател - взаимно приемлива кандидатура, излъчен от ПГ на ГЕРБ-СДС; съставът на МС – да остане настоящият, доколкото в рамките на преговорите за реализиране на първия мандат се установи, че страните не могат да постигнат съгласие за промени”, добави Атанасов.

Пеевски: Мисля, че е ясно, че отиваме на избори

Той каза още, че това не е покана за допълнителни преговори, а предложение с израз на готовност за изпълнение на поетите преди 9 месеца ангажименти.

Борисов: Много исках да има правителство

„Дългът към България ни кара да сме отговорни”, каза той. И завърши с думите, че ПП-ДБ очаква официален отговор, а при отказ ще счете, че е изпълнила задълженията си и ще върне втория мандат.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase