Вижте последната информация за шедьовъра на Антонио Гауди

Легендарната базилика "Саграда Фамилия" в Барселона най - накрая ще бъде завършена. Това ще се случи през 2026 г., повече от 140 години след началото на строителството, потвърдиха официални лица.

Изграждането на последната от шестте кули ще отбележи завършването на конструкцията на базиликата, съобщи организацията, отговорна за управлението на обекта.

Мадрид – впечатляваща архитектура и добра храна (ВИДЕО)

Очаква се параклисът „Успение Богородично“ да бъде завършен през 2025 г., а кулата на Исус Христос през 2026 г.

Кулата на Исус Христос ще бъде висока 172,5 метра с 17-метров кръст.

Строителството на базиликата започва през 1882 г. по проект, ръководен от известния каталунски архитект Антони Гауди. Той решава монументалната структура да има 18 огромни вретеновидни кули, всяка символизираща различна библейска фигура - 12-те апостоли, четиримата евангелисти, Дева Мария и Исус.

За пръв път: Осветиха новите две кули на "Саграда фамилия" (ВИДЕО)

Когато Гауди умира през 1926 г.,  само 10-15% от проекта са били построени. По време на гражданската война по-голяма част от моделите на архитекта на унищожени. Настоящият дизайн е реконструиран благодарение на материали, които все пак са оцелели, както и чрез адаптиране на оригиналите.

През 1984 г. сградата е обявена за обект на световното наследство на ЮНЕСКО и е осветена от папа Бенедикт XVI през 2010 г.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

 

 

Източник: CNN