Как младежи и деца се учат да бъдат силни, смели и да си помагат

Уесли Алфонсо Бош е основател на Rebel Dance Academy, в която обучава около 500 деца. Причината да подеме тази инициатива е тормозът и физическото насилие, които е преживял в тийнейджърските си години, предават от Voice of America (VOA).

Бош споделя, че в Академията децата се учат не само да танцуват, а да бъдат силни, да си помагат един на друг.

Някои от неговите ученици участват в годишния карнавал в Кейптаун. Шоуто, което минава по улиците, дава възможност на млади таланти, преживели трудни моменти, да покажат своите умения. Сред участниците е и 15-годишната Хиомара, която разказва, че в детството си е ставала свидетел на много случаи на насилие.

СЗО: България е сред държавите с най-много кибертормоз сред младите

В същото време УНИЦЕФ работи в посока на повишаване на осведомеността относно тормоза. От организацията посочват, че ефектите от насилието върху децата може да окаже огромно влияние върху целия им живот. Трайните последици са нещо, което не винаги се има предвид, а те са предимно на психологическо ниво. Родителите трябва да знаят как да се справят с подобни ситуации, за да помогнат на децата си, допълват от УНИЦЕФ.

От бежански лагер до участия с Мадона: Талантът и упоритостта, които променят съдби

Танцовата академия е един такъв инструмент, който успява да възпита у децата смелостта да говорят за това, което им се е случило и да освободят негативната емоция от преживения страх и стрес, разказват от VOA.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Voice of Amercia