От компанията посочват, че пазарите са стабилни

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и „Булгаргаз” ЕАД нямат забележки към предложението на компанията цената на природния газ през следващия месец да се повиши с 2,17% спрямо настоящата цена за март. Тя е 57,59 лева за мегаватчас (MWh) без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС.

На открито заседание днес КЕВР обсъди предложението на обществения доставчик от 11 март.  От „Булгаргаз” посочиха, че оттогава пазарите на газ са стабилни, без особени отклонения и затова нямат нови предложения.

Природният газ отново е евтина енергия за дома

Запознахме се с доклада и нямаме забележки към прогнозната цена. В ценообразуването за април са включени доставки на природен газ и ползваните количества от газохранилището „Чирен”, посочи Веселин Синабов, директор на дирекция в „Булгаргаз” ЕАД.

„За мое удовлетворение цената на природния газ се запазва почти постоянна. Има съвсем нормална флуктуация на цената в рамките на 2%. Постепенно се освобождават количества природен газ, купени на висока цена. Хранилището „Чирен” сега е пълно малко над 45% и всеки ден намалява с 0,3-0,4 на сто. Подобна е ситуацията и в другите газови хранилища в Европа. За наша радост това означава стабилни цени на природния газ”, каза председателят на КЕВР Иван Иванов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase