Коментар по темата на Даниел Смилов, Валентина Войкова и Любчо Нешков

Притеснение за конституционна криза не би трябвало да има. До нея нямаше да се стигне, тъй като основното правило е в член 111, а то е, че МС остава да изпълнява функциите си до избирането на нов. България щеше да има правителство и парламент. Това коментира в предаването „Здравей, България” по NOVA политологът Даниел Смилов.

Обратно броене за кабинета "Главчев": Търсят се министри за служебното правителство (ОБЗОР)

Според журналиста Валентина Войкова законите, които предстои да минат на второ четене днес трябва да поправят така наречения текст в Конституцията, свързан с „домовата книга”.  „Човекът, който има пряко отношение към тези промени е Христо Иванов, който каза две неща. Че не си спомня кой точно е внесъл тези поправки и, че не е очаквал толкова скоро предсрочни избори. Важно е кой е внесъл поправките и обществото трябва да знае”, добави тя.

За да има вот 2 в 1: Нужни са поне месец и половина за настройване на машините

 „Нямам притеснение, че България ще има служебно правителство, че ще има избори и те ще бъдат свободни и демократични. Най-много ме тревожи, че България подминава, затваря си очите пред основните въпроси, които се случват в света. Ние не обръщаме внимание на неща, които пряко ни засягат в съседство”,  каза журналистът Любчо Нешков.

По думите му трябва е да има истински политически дебат с визия. „Гражданите трябва да гласуват за политическа програма, която предлага визия за България. Държавата трябва да подсигури сигурността на гражданите, образованието, прехраната, дигитализацията. Ние тези основни точки ги подминаваме”, допълни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase